Kosovo News

Would you like to access news/blog content published by sources located in Kosovo?

Code example

# If you'd like to do a POST request then call endpoint:
http://localhost:8090/api/v1/article/getArticles
Body:
      
      {
  "sourceLocationUri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo",
  "resultType": "articles",
  "apiKey": "API_KEY"
}
    
# If you'd like instead to do a GET request then call:
http://localhost:8090/api/v1/article/getArticles?sourceLocationUri=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FKosovo&resultType=articles&apiKey=API_KEY

Example of JSON response

Below is an example JSON object that you would receive as the result of the request. You can retrieve also additional properties such as concepts, categories, source details, etc. by specifying additional parameters in the request as described on the documentation page.

      
      {
 "articles": {
  "results": [
   {
    "uri": "7279459314",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:56:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:56:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T22:45:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/sport/471883/kryeimami-i-podujeves-shqiptaret-duhet-ta-kene-vec-nje-kombetare-si-shikoj-ndeshjet-e-kosoves-dhe-se-festoj-17-shkurtin/",
    "title": "Kryeimami i Podujevës: Shqiptarët duhet ta kenë veç një kombëtare, s'i shikoj ndeshjet e Kosovës dhe s'e festoj 17 Shkurtin - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Kryeimami i Podujevës, Bekim Jashari, ka thënë se është kundër që ekipi i Kosovës të quhet kombëtare dhe sipas tij ekziston vetëm një kombëtare, ajo e Shqipërisë.\n\nJashari ishte i pajtimit që ekipi i Kosovës të quhej si përfaqësuese.\n\n\"Shqiptarët duhet ta kenë veç një kombëtare, nuk i shikoj ndeshjet e Kosovës dhe nuk e festoj 17 shkurtin. E tëra Kosova ishte pas kombëtares kuqezi në Evropian. E shfrytëzoj rastin të uroj 28 Nëntorin që është e vetmja festë kombëtare. Në stadiumin ku luan Kosova, nuk e di a po luan Kosova a Bosnja me atë flamur. Kemi një kombëtare, Kosova mund të quhet përfaqësuese\", u shpreh Jashari në T7.",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo",
      "type": "loc",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Kosovo"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Kosovo"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Albania",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Albania"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Albania"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Albanians",
      "type": "wiki",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Albanians"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and_Herzegovina",
      "type": "loc",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Bosnia and Herzegovina"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Bosnia and Herzegovina"
       }
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_Screenshot_16-3-600x3601669589152.png",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407285760,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279455044",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:46:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:46:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T22:39:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/aktuale/471882/lokja-befasohet-kur-sheh-personin-qe-i-ngjan-adem-jasharit-i-kishte-mbetur-pike-ta-ushqente/",
    "title": "Lokja befasohet kur sheh personin që i ngjan Adem Jasharit, i kishte mbetur pikë ta ushqente - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Këtë javë, në emisionin Kojshia Show ishin dy mysafirë shumë të veçantë, njëri aktor që interpreton Skënderbeun, pra bëhet fjalë për Xhevat Limanin dhe ish-ushtarin e UÇK-së, Bekim Hoti, ku ky i fundit ngjan shumë me komandantin legjendar Adem Jashari.\n\nSozia e Adem Jasharit, në këtë emision befasohet nga një nënë 90-vjeçare, e cila mbeti e habitur kur e pa ngjashmërinë e tij me komandantin legjendar.\n\nLokes i kishte mbetur pikë në zemër që ta ushqente me bukë komandantin legjendar, andaj, ajo kishte sjellë një bukë në emision, të cilën ia dhuroi ish-ushtarit të UÇK-së, Bekim Hoti.\n\n\"Më ka mbetur merak që s'kam mundur t'i jap bukë Adem Jasharit...Më duket se tash do ta bëjë gjumin rehat...Ne iu kemi dhënë bukë ushtarëve të UÇK-së në Prizren. I kam thënë djalit që të sjellë ushtarët e UÇK-së që e kanë shpëtuar popullin. Iu kam bërë bukë 27 pjesëtarëve të UÇK-së. Bukë s'kam pasur mjaftueshëm dhe kamë kërkuar në komshi. Por suxhuk kam pasur boll. I kam ushqyer të gjithë\", rrëfen lokja që tashmë është 90-vjeçare.\n\nLutet që të mos ketë luftë, por edhe nëse bëhet sërish, lokja do të ushqente me bukë ushtarët me mundësitë që ka.",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Adem_Jashari",
      "type": "person",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Adem Jashari"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Liberation_Army",
      "type": "org",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Kosovo Liberation Army"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Prizren",
      "type": "loc",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Prizren"
      },
      "location": {
       "type": "place",
       "label": {
        "eng": "Prizren"
       },
       "country": {
        "type": "country",
        "label": {
         "eng": "Kosovo"
        }
       }
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_adem-jashari-780x4391669588824.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407285160,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279452141",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:38:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:38:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T22:24:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/aktuale/471881/shskuk-ja-kerkon-te-merren-masa-ndaj-logopedit-qe-keqtrajtoi-pacienten-5-vjecare/",
    "title": "SHSKUK-ja kërkon të merren masa ndaj logopedit që keqtrajtoi pacienten 5-vjeçare - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (SHSKUK), ka reaguar për raportimin se logopedi nga Gjilani, Iljasa Fazliu e kishte keqtrajtuar një vajzë 5-vjeçare e diagnostikuar me autizëm.\n\nSHSKUK-ja thotë se rasti ka ndodhur jashtë institucionit të QKUK-së.\n\n\"Njoftojmë opinionin se me të parë publikimin në medie, për rastin që ka ndodhur jashtë institucionit të QKUK-së, e për të cilin nuk kemi qenë të informuar, menaxhmenti i SHSKUK-së, kërkuar nga drejtori i Klinikës së Otorinolaringologjisë që të procedojë me ndërmarrjen e masave konform legjislacionit në fuqi, meqë drejtori i klinikës është mbikëqyrës i shefave të reparteve dhe shërbimeve përkatëse\", thuhet në njoftim.\n\nKy institucion e ka dënuar këtë keqtrajtim të logopedit ndaj vajzës 5-vjeçare.\n\n\"Për SHSKUK-në është e dënueshme dhe e pa pranueshme sjellja e tillë e një profesionisti shëndetësor, andaj siç e theksuam presim që drejtori i Klinikës së ORL-së të ndërmarrë masat e nevojshme konform legjislacionit në fuqi\".\n\nGjatë ditës është raportuar se ordinanca ku ndodhi keqtrajtimi nuk ka pasur licencë.\n\n\"Sa i përket mungesës së licencës së punës, lëshimi i tyre është në kompetencë të Odave përkatëse, Odës së Mjekëve për mjekë dhe Odës së Infermierëve për profilet tjera, për çka të njëjtit duhet të lajmërojnë institucionet\", thuhet në njoftim.\n\n\"Mungesa e një data bazë elektronike për stafin e SHSKUK, e vështirëson përcjelljen në kohë reale të punës, avancimeve dhe mungesave eventuale të stafit. Për këtë arsye, menaxhmenti i SHSKUK, para 2 jave ka filluar procesin e digjitalizimit të të dhënave të stafit të saj\", përfundon reagimi i SHSKUK-së.",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Gjilan",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Gjilan"
      },
      "location": {
       "type": "place",
       "label": {
        "eng": "Gjilan"
       },
       "country": {
        "type": "country",
        "label": {
         "eng": "Kosovo"
        }
       }
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_iljasa-fazliu21669587989.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407284680,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279442360",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:16:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:16:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T22:10:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/shendetesi/471880/tri-simptoma-kanceri-qe-mund-te-shfaqen-ne-mengjes-i-ndieni-sapo-te-zgjoheni-dhe-nuk-eshte-e-lehte-ti-injoroni/",
    "title": "Tri simptoma kanceri që mund të shfaqen në mëngjes: I ndieni sapo të zgjoheni dhe nuk është e lehtë t'i injoroni - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Simptomat e kancerit janë të ndryshme, por ekzistojnë tri simptoma të cilat shfaqen në orët e mëngjesit dhe të cilat nuk duhet t'i injoroni\n\nSipas një hulumtimi të Cancer Research UK, janë tri simptoma të kancerit të cilat shfaqen në orët e mëngjesit.\n\nAto janë: lodhja, të vjellat dhe dhembja e kokës.\n\nSiç theksohet në këtë studim \"lodhja është shumë e shpeshtë te njerëzit të cilët vuajnë nga kanceri dhe shpesh mund të jetë edhe simptoma më e rëndë\".\n\n\"Shumica e njerëzve thonë që ai është efekti më shkatërrues i padëshiruar nga të gjitha simptomat e kësaj sëmundjeje të rrezikshme. Dhe lodhja ka të bëjë me kancerin dhe mund të ndikojë shumëfish te njeriu, edhe fizikisht, edhe emocionalisht, edhe mendërisht\", theksohet në hulumtimin e Cancer Research UK.\n\nSipas shpjegimeve të shkencëtarëve, lodhja në rastin e kancerit më së shpeshti është rezultat për shkak që qelizat e kancerit shterojnë rezervat e materieve ushqyese të trupit në mënyrë që të zhvillohen dhe avancojnë.\n\nStudimet tregojnë se lodhja mund të jetë më e theksuar te kanceri i gjakut, sepse këto sëmundje e kanë origjinën në palcën e eshtrave. Palca e eshtrave është një përcaktues jetik i ashpërsisë së kancerit, sepse është përgjegjëse për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat transportojnë oksigjen në pjesë të ndryshme të trupit. Megjithatë, edhe pse lodhja mund të jetë më e theksuar në kancerin e gjakut, ajo është një sëmundje e zakonshme në të gjitha llojet e tumoreve.\n\nTë përzierat, si simptomë e kancerit, janë karakteristike për tumoret e trurit, tumoret e mëlçisë dhe tumoret gastrointestinale. Njerëzit me kancer të avancuar shpesh ndihen shumë të sëmurë dhe kjo gjendje, sipas studiuesve, shkaktohet nga trajtimi i kancerit me kimioterapi ose rrezatim, rritja, përhapja e kancerit, bllokimi i zorrëve ose vendi ku tumori u zhvillua kryesisht.\n\nMegjithatë, studiuesit vërejnë se përzierja mund të jetë një efekt anësor i disa komplikimeve të tjera shëndetësore dhe rrallëherë lidhet me kancerin. Gjithashtu, të vjellat e mëngjesit shpesh interpretohen si një tregues i qartë se sëmundja po merr vrull, veçanërisht në rastin e kancerit të gjirit.\n\n\"Shenjat që kanceri i gjirit mund të jetë përhapur në tru përfshijnë të përzierat, veçanërisht kur pacienti zgjohet në mëngjes. Ky mund të ndodhë edhe me simptoma të caktuara të një tumori të trurit\", tha Cancer Research UK.\n\nDhimbjet e kokës janë një nga simptomat kryesore të tumoreve të trurit, por ka shumë arsye për dhimbje koke. Dhimbjet e kokës të shkaktuara nga një tumor i trurit mund të kenë disa karakteristika të veçanta - për shembull, ato mund të jenë të rënda dhe të vazhdueshme. Ato mund të përkeqësohen gjatë disa ditëve ose mund të bëhen \"më keq në mëngjes\". /Telegrafi",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer",
      "type": "wiki",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Cancer"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer_Research_UK",
      "type": "org",
      "score": 4,
      "label": {
       "eng": "Cancer Research UK"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Blood",
      "type": "wiki",
      "score": 4,
      "label": {
       "eng": "Blood"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Disease",
      "type": "wiki",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Disease"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Liver",
      "type": "wiki",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Liver"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_(biology)",
      "type": "wiki",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Cell (biology)"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Brain",
      "type": "wiki",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Brain"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Midfielder",
      "type": "wiki",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Midfielder"
      }
     }
    ],
    "categories": [
     {
      "uri": "news/Health",
      "label": "news/Health",
      "wgt": 55
     }
    ],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_304741-780x4391669587097.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407283360,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279442361",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:16:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:16:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T22:06:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/aktuale/471879/ky-eshte-parashikimi-i-motit-per-javen-e-ardhshme/",
    "title": "Ky është parashikimi i motit për javën e ardhshme - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës (IHMK), ka njoftuar se gjatë pesë ditëve të ardhshme në vendin tonë do të mbajë mot i vranët dhe me shi.\n\nSipas IHMK-së, dita e mërkurë pritet të regjistrojë temperaturën më të ulët, por që kryesisht gjatë pesë ditëve të ardhshme do të mbretërojë mot i vranët dhe me shi, ndërkaq mëngjeset do të jenë me mjegull, shkruan \"Zëri.info\".\n\nTë hënën: Mot kryesisht i vranët. Temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet 0-1 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës parashihen të lëvizin ndërmjet 4-6 gradë Celsius.\n\nTë martën: Mot kryesisht i ngjashëm, i vranët por me intervale të shkurta me diell. Temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet -2-0 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës parashihen të lëvizin ndërmjet 4-6 gradë Celsius.\n\nTë mërkurën: Mot kryesisht i vranët dhe me riga të dobëta shiu. Në mëngjes do të ketë kushte për mjegull. Temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet -2 deri 0 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës parashihen të lëvizin ndërmjet 4-6 gradë Celsius.\n\nTë enjten: Të enjten parashihet mot më dinamik, i vranët dhe me reshje shiu të intensitetit të dobët deri mesatar. Temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet 0-2 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës parashihen të lëvizin ndërmjet 5-7 gradë Celsius.\n\nTë premten: Mot i vranët dhe me riga të dobëta shiu. Temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet 0-2 gradë Celsius, ndërsa maksimalet e ditës parashihen të lëvizin ndërmjet 5-7 gradë Celsius.\n\n\"Të kujtojmë se sot, ditë e diele, në shumë pjesë të vendit, në orët e vona parashihet të bie shi i përzier me borë, derisa në viset e larta parashihet të bie vetëm borë. Gjatë këtyre pesë ditëve të parashikimit do të fryjë erë mesatare dhe lokalisht e fortë nga drejtimi i veriperëndimit dhe verilindjes\", thuhet në njoftimin e IHMK-së.\n\nMë poshttë ju sjellim tabelat me temperaturat minimale dhe maksimale për pesë ditët e ardhshme në qytetet kryesore të vendit. /Zëri",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Moon",
      "type": "wiki",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Moon"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Rain",
      "type": "wiki",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Rain"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Kosovo"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Kosovo"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Snow",
      "type": "wiki",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Snow"
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/August/24/auto_auto_auto_Parashikimi-Motit153016786815553947991661321083.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407283360,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279434597",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": true,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:00:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:00:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T21:51:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/bota/471878/rendohet-bilanci-nga-rreshqitjet-e-dheut-ne-itali-shpallet-gjendja-e-jashtezakonshme/",
    "title": "Rëndohet bilanci nga rrëshqitjet e dheut në Itali, shpallet gjendja e jashtëzakonshme - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Ka shkuar në shtatë numri i personave që kanë humbur jetën si pasojë e rrëshqitjes së dheut në ishullin italian Ischia, ku tre prej tyre janë fëmijë.\n\nAutoritetet janë në kërkim të pesë personave të zhdukur, ndërkohë është shpallur gjendja e jashtëzakonshme.\n\nRrëshqitja e dheut goditi qytetin e Casamiçiola Terme pas reshjeve të dendura në orët e para të mëngjesit, duke sjellë përmbytje të rënda në pjesën veriore të ishullit vullkanik në Detin Tirren, rreth 30 kilometra nga Napoli.\n\nSi pasojë disa shtëpi u dëmtuan rëndë dhe dhjetëra makina përfunduan përmbys në breg të detit. Në shumicën e shtëpive në zonë, uji ka prekur katet e para.\n\nKryeministrja Giorgia Meloni tha se ishte në kontakt të ngushtë me ministrin e Mbrojtjes \"për të ndjekur evolucionin e valës së motit të keq që ka goditur Ischia\".",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Italy",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Italy"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Italy"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Naples",
      "type": "loc",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Naples"
      },
      "location": {
       "type": "place",
       "label": {
        "eng": "Naples"
       },
       "country": {
        "type": "country",
        "label": {
         "eng": "Italy"
        }
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Water",
      "type": "wiki",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Water"
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_Itali1669586050.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407282400,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279434598",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "22:00:00",
    "dateTime": "2022-11-27T22:00:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T21:47:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/kultura/471877/hapet-panairi-blej-shqip-ne-prishtine-rama-te-mos-harrojne-vlerat-e-traditat/",
    "title": "Hapet panairi \"Blej shqip\" në Prishtinë, Rama: Të mos harrojnë vlerat e traditat - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Është hapur panairi i produkteve tradicionale \"Blej shqip\" në Prishtinë.\n\nKëtë e ka bërë të ditur kryetari i kryeqytetit, Përparim Rama, përmes një postimi në profilin e tij zyrtar në rrjetin social Facebook.\n\nAi zbuloi se në këtë panair ka shkuar me fëmijët e vet, të cilët, sipas tij, ishin shumë kureshtarë për të mësuar rreth produkteve tradicionale shqiptare.\n\nRama tha se është shumë e rëndësishme që gjeneratat e reja të mos i harrojnë vlerat e traditat kombëtare.\n\nPanairi do të mbetet i hapur deri më 29 nëntor në sheshin \"Nënë Tereza\".",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_language",
      "type": "wiki",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Albanian language"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Pristina",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Pristina"
      },
      "location": {
       "type": "place",
       "label": {
        "eng": "Pristina"
       },
       "country": {
        "type": "country",
        "label": {
         "eng": "Kosovo"
        }
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Tirana_International_Airport_Nënë_Tereza",
      "type": "wiki",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Tirana International Airport Nënë Tereza"
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_perparim-rama1669585719.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407282400,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279426498",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "21:43:00",
    "dateTime": "2022-11-27T21:43:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T21:39:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0.929411768913269,
    "url": "http://zeri.info/aktuale/471876/ankesa-e-kosoves-ne-fifa-serbet-kercenojne-me-vrasje-familjen-e-ministrit-ceku/",
    "title": "Ankesa e Kosovës në FIFA, serbët kërcënojnë me vrasje familjen e ministrit Çeku - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporti, Hajrulla Çeku, ka thënë se ka pranuar qindra mesazhe fyese dhe kërcënuese nga Serbia, nga momenti që e thotë se e ka sensibilizuar opinionin botëror për veprimin shovinist të ekipit të tyre të futbollit në Botërorin Katari 2022.\n\nPërmes një postimi në profilin e tij zyrtar në rrjetin social Facebook, Çeku ka bërë të ditur se këto mesazhe i ka pranuar përgjatë dy ditëve të fundit.\n\n\"Fyerjet drejtuar familjes sime dhe kërcënimet me vrasje janë tregues të radhës se shovinizmi serb është rreziku më i madh ndaj paqes në rajonin tonë. Demokratizimi i Serbisë dhe shkëputja nga kontrolli rus janë parakushte për siguri e përparim në Ballkanin Perëndimor. Një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur të drejtën dhe të vërtetën tonë është edhe diplomacia qytetare. Reagimet publike të shumë qytetarëve tanë i kanë dhënë fuqi ankesës së Federatës së Futbollit të Kosovës drejtuar FIFA-s. Besojmë që Serbia do të marr dënimin e merituar për veprimin skandaloz të tyre që e shndërron sportin në mjet të aspiratave pushtuese\", ka shkruar Çeku ndër të tjerash. /Zëri",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Serbia",
      "type": "loc",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Serbia"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Serbia"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Qatar",
      "type": "loc",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Qatar"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Qatar"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Russia",
      "type": "loc",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Russia"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Russia"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Balkans",
      "type": "wiki",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Balkans"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA",
      "type": "org",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "FIFA"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo",
      "type": "loc",
      "score": 1,
      "label": {
       "eng": "Kosovo"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Kosovo"
       }
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/May/16/auto_hajrulla_ceku1652694264.jpg",
    "eventUri": "sqi-73128",
    "sentiment": null,
    "wgt": 407281380,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279426499",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": true,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "21:43:00",
    "dateTime": "2022-11-27T21:43:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T21:31:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/aktuale/471875/sukseset-e-kosoves-nuk-do-te-ishin-te-mundura-pa-mbeshtetjen-e-shqiperise/",
    "title": "\"Sukseset e Kosovës nuk do të ishin të mundura pa mbështetjen e Shqipërisë\" - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës nga radhët e PDK-së, Enver Hoxhaj, ka reaguar pas mbledhjes së përbashkët të Kuvendit të Kosovës dhe atij të Shqipërisë.\n\nAi, me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka thënë se mbledhja e ardhshme do të kulmojë me një Asamble Kombëtare mes të dyja vendeve.\n\n\"110-vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë na bëri bashkë deputetët e të dy Parlamenteve. Sukseset e Kosovës nuk do të ishin të mundura pa mbështetjen e Shqipërisë që nga ekzistenca jonë dhe ato të Shqipërisë pa Kosovën!\"\n\n\"Mbledhja e ardhshme do të kulmojë me një Asamble Kombëtare mes të dyja vendeve. Dy shtete me një zemër!\", ka shkruar Hoxhaj",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Assembly_of_the_Republic_of_Kosovo",
      "type": "wiki",
      "score": 5,
      "label": {
       "eng": "Assembly of the Republic of Kosovo"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Albania",
      "type": "loc",
      "score": 4,
      "label": {
       "eng": "Albania"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Albania"
       }
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Party_of_Kosovo",
      "type": "org",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Democratic Party of Kosovo"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxhaj",
      "type": "person",
      "score": 3,
      "label": {
       "eng": "Enver Hoxhaj"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook",
      "type": "org",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Facebook"
      }
     },
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo",
      "type": "loc",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Kosovo"
      },
      "location": {
       "type": "country",
       "label": {
        "eng": "Kosovo"
       }
      }
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/November/27/auto_flamuri-kosove-shqiperi1669584804.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407281380,
    "relevance": 1
   },
   {
    "uri": "7279422556",
    "lang": "sqi",
    "isDuplicate": false,
    "date": "2022-11-27",
    "time": "21:35:00",
    "dateTime": "2022-11-27T21:35:00Z",
    "dateTimePub": "2022-11-27T21:22:00Z",
    "dataType": "news",
    "sim": 0,
    "url": "http://zeri.info/kronika/471874/po-voziste-automjetin-137-kmoseh-ne-zone-te-banuar-policia-e-gjobit-dhe-ia-merr-lejen-28-vjecarit-per-tre-muaj/",
    "title": "Po voziste automjetin 137 km/h në zonë të banuar, policia e gjobit dhe ia merr lejen 28-vjeçarit për tre muaj - Lajmet e fundit - Zëri",
    "body": "Policia Rajonale e Komunikacionit Rrugor në Ferizaj, mbrëmë në ora 23:50 ka ndaluar shoferin i cili me automjetin e udhëtarëve shkaktoi kundërvajtje në komunikacion, tejkalim i shpejtësisë në rrugën magjistrale Ferizaj-Gjilan, më saktësisht në fshatin Bibaj, ku në zonën e kufizimit 40 km/h zhvilloi shpejtësi 137 km/h.\n\nNë lidhje me këtë policia, ndaj shoferit me inicialet E.A (M/K) i moshës 28 vjeçar i shqiptoi një gjobë, sipas ligjit të komunikacionit rrugor, 300 euro, 3 pikë negative dhe tre (3) muaj masë mbrojtëse ( heqje e patentë shoferit).\n\nShoferi në tërësi e pranoi kundërvajtjen e shkaktuar, njofton policia.\n\nMe këtë rast, Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj, apelon tek shoferët e automjeteve që të respektojnë shpejtësinë e kufizuar të lëvizjes.\n\n\"Veprimet e tilla rrezikojnë direkt jetën tyre dhe pjesëmarrësve tjerë në komunikacion\", thuhet në njoftim.",
    "source": {
     "uri": "zeri.info",
     "dataType": "news",
     "title": "Lajmet e fundit - Zëri"
    },
    "authors": [],
    "concepts": [
     {
      "uri": "http://en.wikipedia.org/wiki/Bibaj,_Mavrovo_and_Rostuša",
      "type": "loc",
      "score": 2,
      "label": {
       "eng": "Bibay"
      },
      "location": null
     }
    ],
    "categories": [],
    "image": "http://zeri.info/uploads/zeri.info/images/2022/August/22/auto_Policia_e_Kosoves-trafikut-denimet-gjobat-12_janar_2018d-Laura_Hasani_copy1661164616.jpg",
    "eventUri": null,
    "sentiment": null,
    "wgt": 407280900,
    "relevance": 1
   }
  ],
  "totalResults": 3863,
  "page": 1,
  "count": 10,
  "pages": 387
 }
}